Razboi in Libia. ONU autorizeaza lovituri aeriene impotriva lui Kadhafi

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 martie 2011 23 afişări

Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite a autorizat Liga Araba, natiunile lumii sau NATO sa ia toate masurile necesare pentru a proteja civilii si pentru a impune armatei libiene sa opreasca focul, prin lovituri aeriene. Textul adoptat joi seara de consiliu exclude o ocupatie militara.

Avioane cu insemnele fortelor aeriene din Franta si Marea Britanie, dar si ale unui stat arab sunt probabil primele care vor decola, la numai cateva ore de la adoptarea rezolutiei, in timp ce NATO ar urma sa actioneze la cerere, dar cu oarecare intarziere.

Rezolutia prevede si o zona de interdictie aeriana pentru a impiedica aviatia colonelului Muammar Kadhafi sa bombardeze opozantii.Textul a fost votat cu zece voturi din totalul de 15 membri ai Consiliului de Securitate. Chiar daca China si Rusia s-au abtinut de la vot, cele doua state nu si-au utilizat dreptul de veto pentru a bloca textul. Germania, Brazilia si India s-au abtinut de asemenea de la vot.

Reuters anunta ca Italia va pune la dispozitia fortelor aeriene baza aeriana Sigonella din Sicilia, pentru sustinerea zonei de interdictie aeriana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Razboi,
Libia,
ONU,
Kadhafi
/actualitate/razboi-in-libia-onu-autorizeaza-lovituri-aeriene-impotriva-lui-kadhafi-8073123
8073123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.