RATB, amendată de ANPC cu 150.000 de lei pentru condiţiile de transport improprii

Autor: Departamentul Social Postat la 17 iulie 2015 79 afişări

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu 150.000 de lei, pentru condiţiile de transport improprii, incluzând vehicule deteriorate, neigienice, lipsa măsurilor de siguranţă şi a aerului condiţionat.

Comisari ANPC din cadrul Comisariatului Bucureşti au demarat, vineri, un control tematic pentru verificarea condiţiilor de transport public.

Au fost verificate autobuze, troleibuze şi tramvaie la plecarea în curse a acestora din şase depouri din Capitală.

Comisarii au aplicat amenzi în valoare totală de 150.000 de lei şi oprirea temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condiţiile de siguranţă şi igienă corespunzătoare până la remedierea deficienţelor. Controalele vor continua şi în următoarea perioadă, mai spune ANPC.

Principalele abateri constatate au fost: condiţii de transport improprii, neigienice, pavimente pătate, pline de grăsimi şi praf, spărturi ale plăcilor de melamină din interiorul vagonului în dreptul scaunelor, care pot pune în pericol viaţa şi siguranţa călătorilor, podele exfoliate cu risc mare de accidentare a călătorilor, tapiserii neigienizate şi rupte, pline de grăsimi şi resturi de mâncare, protecţiile barelor de susţinere deteriorate, anvelope uzate sub limita admisă de 4 mm, lipsa ciocanelor de spart geamuri în caz de pericol, lipsa verificării periodice a extictoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport, neefectuarea dezinsecţiilor şi dezinfectarea elementelor cu care intră în contact direct consumatorul.

La acestea se adaugă lipsa unui regulament de aplicare a normelor de igienă pentru transportul de persoane, lipsa aerului condiţionat sau aer condiţionat nefuncţional, lipsa neoanelor pentru iluminat interior, geamuri murdare şi pline de calcar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RATB,
ANPC,
AMENDĂ
/actualitate/ratb-amendata-de-anpc-cu-150-000-de-lei-pentru-conditiile-de-transport-improprii-14607034
14607034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.