Raport Economist Intelligence Unit: România, "democraţie deficientă", cu presă "parţial liberă" şi justiţie supusă presiunilor politice

Postat la 31 ianuarie 2018 61 afişări

România ocupă locul 64, fiind considerată "democraţie deficientă", cu presă "parţial liberă", în clasamentul privind sistemele democratice elaborat de Economist Intelligence Unit, Bucureştiul fiind criticat din cauza acţiunilor coaliţiei guvernamentale în sensul reducerii independenţei justiţiei.

Raport Economist Intelligence Unit: România, "democraţie deficientă", cu presă "parţial liberă" şi justiţie supusă presiunilor politice

România a primit un punctaj de 6,44 din 10 şi ocupă locul 64 din 167 de ţări în clasamentul "Indicele Democraţiei 2017" elaborat de Economist Intelligence Unit.

La capitolul "Procese electorale şi pluralism", România are 9,17 puncte din 10, în privinţa "Funcţionării instituţiilor guvernamentale" punctajul este de 5,71, iar la nivelul "Participării politice", 5,00. Din punctul de vedere al "Culturii politice", Bucureştiul înregistrează punctajul de 4,38, iar în privinţa "Drepturilor civice", 7,94, România fiind considerată "democraţie deficientă".

Din punctul de vedere al situaţiei presei, România are un punctaj de 8 din 10, ocupând locul 31, prin calificativul "presă parţial liberă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.