Raluca Turcan, discuţii despre viitorul angajaţilor CEH care vor fi disponibilizaţi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 aprilie 2021 53 afişări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a avut discuţii cu reprezentanţii minerilor din Valea Jiului şi cu reprezentantul Complexului Energetic Hunedoara despre modalităţile de sprijin pentru persoanele care urmează a fi disponibilizate în urma restructurării CEH.

Raluca Turcan, discuţii despre viitorul angajaţilor CEH care vor fi disponibilizaţi

„Ştiu că activitatea economică din Valea Jiului este de 30 de ani încoace un <cartof fierbinte>, dar la fel de mult cred că de noi toţi – guvernanţi, sindicate, autorităţi locale, oameni ai Văii Jiului – depinde să depăşim faza proiectelor pe hârtie şi să dezvoltăm cu adevărat zona. Modalităţile de sprijin pentru persoanele care urmează a fi disponibilizate în urma restructurării Complexului Energetic Hunedoara reprezintă o preocupare pentru noi, mai ales în condiţiile în care Ministerul Muncii a fost cel care şi-a asumat, la sfârşitul lunii februarie, plata drepturilor restante pentru mineri”, transmite Raluca Turcan.

Ministrul Muncii anunţă că a discutat marţi cu reprezentanţii minerilor din Valea Jiului şi cu reprezentantul CEH despre soluţiile legislative prin care angajaţii din minerit şi energie care îşi vor pierde locurile de muncă vor putea fi protejaţi.

„Mai mult, am vorbit despre intervenţiile punctuale pe care Ministerul Muncii le-ar putea avea, prin ANOFM, pentru a facilita reintegrarea pe piaţa muncii în zona Văii Jiului. Oamenii care îşi încheie acum activitatea, mulţi dintre ei dornici să rămână în zona în care au crescut şi au muncit atâţia ani, au de cele mai multe ori atât vârsta, cât şi dorinţa de a se menţine în viaţa activă şi ne-am propus să îi sprijinim în acest sens”, conchide Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
complexul energetic hunedoara,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.