Raiffeisen Bank se orienteaza spre clientii premium si spre IMM

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 aprilie 2011 120 afişări

Raiffeisen Bank a inaugurat joi prima agentie dedicata clientilor premium din Bucuresti, in complexul City Gate, urmatoarele orase in care se vor deschide astfel de agentii fiind Iasi si Timisoara.

Este a patra agentie din tara pentru clientii cu venituri ridicate, dupa cele de la Pitesti, Brasov si Constanta. In alte 71 de sucursale exista spatii speciale pentru clientii premium, unde acestia pot primi consultanta personalizata pentru investitii.

Clientii vizati sunt cei cu disponibilitati de investitii incepand de la 15.000 euro si cei care au incasari lunare regulate de minim 2.000 euro prin contul curent deschis la Raiffeisen Bank. O pondere importanta o au persoanele cu varste cuprinse intre 25-55 de ani, care locuiesc in orase cu peste 100.000 de locuitori. Raiffeisen are in prezent circa 20.000 de clienti de premium banking si urmareste o dublare a numarului pana in a doua parte a anului viitor.

"Punem la dispozitia clientului premium un bancher personal, consultanta financiara completa, servicii personalizate, recomandari financiare. Aceasta abordare ne-a adus in 2010 de aproape patru ori mai multi clienti si de trei ori mai multe active in administrare", a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte al diviziei de retail de la Raiffeisen Bank.

In paralel, Raiffeisen Bank tinteste in aceasta perioada segmentul clientilor companii mici si mijlocii, gratie acordului recent incheiat cu Fondul European de Investitii, sub umbrela initiativei JEREMIE (resurse europene pentru IMM oferite pentru perioada 2007-2013 de Comisia Europeana si grupul Bancii Europene de Investitii).

"Acordul semnat cu finantatorul european ne permite ca in cazul clientilor foarte buni sa eliminam complet cerinta garantiei, aceasta fiind una dintre marile piedici in calea IMM-urilor catre finantare. Cu o garantie mai mica, dobanzile vor fi mai mici. In anumite cazuri, la creditele in lei, de exemplu, dobanda poate fi si cu 4% mai mica decat in oferta standard", a declarat Vladimir Kalinov.

Banca are la dispozitie 102,5 milioane de euro pentru finantarea investitiilor si a capitalului de lucru pentru IMM, in conditii preferentiale: garantii minime (cel mult 30% din valoarea creditului acordat), dobanzi mai mici, datorita garantiilor din fonduri europene si o perioada de rambursare de pana la 6 ani.

Facilitatea se adreseaza companiilor care au maxim 50 de angajati si o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro. Valoarea maxima a unui credit poate fi de 1,025 milioane euro. Creditele sunt disponibile atat in lei, cat si in euro pana pe 31 martie 2013, iar perioada de rambursare variaza de la un an pana la maxim 6 ani.

Raiffeisen Bank Romania, a treia banca din sistem dupa valoarea activelor, are o retea de 540 de agentii care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii. Banca a incheiat anul trecut cu un profit net de 83 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2009, la active de 5,1 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raiffeisen-bank-se-orienteaza-spre-clientii-premium-si-spre-imm-8158106
8158106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.