Radioul Public vrea să cumpere 10 autoturisme, cu peste 100.000 de euro

Autor: Madalina Cerban Postat la 20 aprilie 2015 55 afişări

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) va cumpăra 10 autoturisme, cu o sumă maximă de 450.000 de lei (peste 100.000 de euro), exclusiv TVA, conform unei hotărâri în acest sens a Consiliului de Administraţie (CA) al Radioului Public.

Potrivit documentului, s-a aprobat iniţierea procedurii de achiziţie în vederea atribuirii unui contract de furnizare de autoturisme pentru parcul auto al SRR.

Hotărârea este luată în conformitate cu Planul de investiţii al SRR aprobat pentru anul 2015.

Valoarea maximă estimată pentru achiziţia celor 10 autoturisme este de 450.000 de lei, exclusiv TVA (peste 102.000 de euro, la cursul de luni al Băncii Naţionale a României, de 4,4110 lei pentru un euro).

SRR vrea să cumpere 4 autoturisme cu câte 5+2 locuri, 3 autoturisme cu câte 5 locuri, clasa compactă, şi 3 autoturisme cu câte 5 locuri, clasa medie.

Prin această investiţie se doreşte modernizarea parcului auto al Radioului Public, conform aceluiaşi document.

Procedura de achiziţie şi criteriul de atribuire se vor stabili de către Serviciul Achiziţii al SRR, în conformitate cu prevederile legale.

Termenul necesar pentru finalizarea procedurii este luna decembrie, pentru a se asigura livrarea maşinilor anterior datei de 31 martie 2016. Termenul estimat pentru finalizarea procedurii este semestrul al doilea al acestui an.

"În luna martie 2016 se va încheia durata de derulare a contractului de leasing operaţional în baza căruia SRR utilizează 32 de autoturisme. Pentru ca înlocuirea acestora cu autoturisme în proprietate să nu reprezinte un efort financiar major, este necesar ca, într-o primă etapă, să fie achiziţionate 10 autoturisme", se spune în acelaşi document.

Astfel, cele 4 autoturisme cu câte 5+2 locuri urmează să înlocuiască 4 automobile cu câte 5 locuri repartizate în prezent Serviciului Transporturi. Înlocuirea autoturismelor cu capacitate de 5 locuri cu autoturisme de 7 locuri va conduce la eficientizarea transportului de noapte, creând posibilitatea reducerii numărului de curse programate la orele de vârf, potrivit documentului SRR.

Cele 3 autoturisme, din clasa compactă, cu câte 5 locuri vor fi destinate activităţilor curente de producţie editorială, iar cele 3 autoturisme, din clasa medie, cu câte 5 locuri vor fi destinate activităţilor productive (în prezent, parcul auto al Serviciului Transporturi include un singur autoturism din această clasă, în proprietatea SRR).

În anul 2012, Societatea Română de Radiodifuziune a cumpărat 32 de autoturisme, valoarea contractelor de leasing încheiate în acest sens cu societatea Premium Leasing SRL ridicându-se la o sumă totală de circa 420.000 de euro, potrivit unui anunţ de atribuire publicat la momentul respectiv de Radioul Public. Cele 32 de autoturisme au fost achiziţionate prin licitaţie deschisă, printr-un contract de leasing atribuit, pe 27 martie 2012, Premium Leasing SRL, o societate din cadrul Grupului Ţiriac.

Totodată, în anul 2011, Radioul Public a cumpărat 18 autoturisme, prin licitaţie deschisă, valoarea contractelor de leasing încheiate în acest sens cu Ţiriac Auto SA ridicându-se la o sumă totală de peste 180.000 de euro. Contractele au fost atribuite în data de 30 noiembrie 2011.

La momentul respectiv, reprezentanţii SRR au declarat că Radioul Public îşi înnoieşte parcul auto, având în vedere că peste 90% dintre autovehiculele din parcul său auto erau la momentul respectiv uzate fizic. Atunci au fost scoase din circulaţie 55 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SRR,
AUTOTURISME,
/actualitate/radioul-public-vrea-sa-cumpere-10-autoturisme-cu-peste-100-000-de-euro-14130339
14130339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.