PSD: Ridicoli până la capăt. Un liberal îşi arogă reducerea tarifelor la telefonia fixă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 noiembrie 2020 56 afişări

Fostul ministru PSD pentru IMM-uri Alexandru Petrescu îi acuză pe liberali că sunt „ridicoli până la capăt”: „Un liberal îşi arogă reducerea tarifelor la telefonia fixă, ca şi cum trebuie să fim recunoscători cuiva că avem şapte zile în săptămână”.

PSD: Ridicoli până la capăt. Un liberal îşi arogă reducerea tarifelor la telefonia fixă

„Ridicoli până la capăt! Un liberal îşi arogă reducerea tarifelor la telefonia fixă, ca şi cum trebuie să fim recunoscători cuiva că avem 7 zile în săptămână”, scrie pe Facebook Alexandru Petrescu.

El precizează că reducerile sunt de fapt realizate pe baza Directivei UE 2018/1972 care prevede instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene, până cel târziu la 31 decembrie 2020.

„Conformarea cu directiva menţionată a determinat ANCOM, ca de la 1 noiembrie 2020, să impună operatorilor de telefonie fixă desemnaţi de reglementator să aplice un tarif de maxim 0,098 eurocenţi/minut în cazul apelurilor naţionale, apelurilor iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), precum şi în cazul apelurilor iniţiate din reţele din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare”, subliniază Petrescu.

Alexandru Petrescu a postat şi o fotografie de pe contul deputatului liberal Pavel Popescu, pe care scria „Dragi bunici, de la 1.11.2020, am scăzut tarifele la telefonia fixă cu 30%”.

„Ştiu că pentru majoritatea dintre noi telefonul fix nu mai este la modă dar mulţi dintre bunicii noştri nu pot renunţa atât de simplu la acesta. Pentru ei, începând de ieri, 1 Noiembrie 2020, Guvernul PNL (prin ANCOM) a scăzut tarifele la toate apelurile efectuate de pe telefoanele fixe cu 30%. Pentru tineri cât şi pentru noi ceilalţi, împreună cu piaţa de telecom, pregătim pachete legislative care vor duce la o tranziţie rapidă spre servicii de date şi telefonie mobilă de ultimă generaţie (5G)”, a scris luni pe Facebook Popescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
pnl,
telefonie fixă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.