PSD: În orice ţară civilizată, afirmaţiile ministrului Sănătăţii ar fi dus la demiterea Guvernului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 aprilie 2021 28 afişări

Liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, susţine că afirmaţiile ministrului Sănătăţii ar fi dus, în orice ţară civilizată, la demiterea Guvernului, dacă acestea se dovedeau adevărate.

PSD: În orice ţară civilizată, afirmaţiile ministrului Sănătăţii ar fi dus la demiterea Guvernului

Liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat luni că PNL şi USR-PLUS au refuzat convocarea unei şedinţe a Birourilor Permanente Reunite.

„Săptămâna trecută, fostul ministru al Sănătăţii Vald Vociulescu a făcut nişte declaraţíi de o gravitate extremă, şi anume că Guvernul din care a făcut parte a falsificat datele cu privire la numărul de morţi în urma infecţiei cu COVID-19. În urmă cu ceva săptămâni, domnul ministru a spus şi că se falsifică datele cu numărul de îmbolnăviri sau că s-au falsificat înainte de alegerile parlamentare pentru a se putea organiza. În numele grupurilor parlamentareale PSD din Cameră şi din Senat am făcut o solicitare de convocare în regim de urgenţă a Birourilor Permanente Reunite pentru astăzi (luni-n.r.), la ora 12.30. Potrivit regulamentului, 9 membri, 5 de la Senat şi 4 de la Cameră, pot cere convocarea pentru a vota în regim de urgenţă convocarea şedinţei de plen reunit şi suplimentarea ordinii de zi cu înfiinţarea acestei comisii de anchetă”, a spus Alfred Simonis.

Acesta susţine că tergiversarea aflării adevărului nu face decât să compromită întreaga luptă împotriva virusului.

„Astăzi, cei din PNL şi cei din USR PLUS, nişte oameni politici ipocriţi, au refuzat participarea şi chiar convocarea acestei şedinţe a Birorurilor Permanente Reunite, practic doamna Dragu şi domnul Orban au încălcat regulamentul. (...) Practic această tergiversare a aflării adevărului nu face decât să compromită întreaga luptă pentru a împiedica răspândirea virusului. Practic, cei doi preşedinţi, dar şi majoritatea, nu fac altceva decât să acopere o chestiune extrem de gravă, care spusă de un fost ministru al Sănătăţii din oricare ţară civilizată ar fi dus la demiterea de urgenţă a Guvernului în cazul în care aceste acuzaţii se dovedeau adevărate”, a mai spus social-democratul.

Acesta susţine că se aştepta ca cei de la USR PLUS să susţină afirmaţiile fostului ministru: „Astăzi, cei de la USR PLUS, de la care aşteptam să vină să susţină afirmaţiile colegului lor, au lipsit acoperind în acest fel această falsificare a datelor pe care le pune la dispoziţia românilor Guvernul Cîţu”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alfred simonis,
guvern,
vlad voiculescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.