PROTESTELE DIN TURCIA: Liderii mişcării de contestare au fost primiţi în regim de urgenţă de premierul Erdogan

Postat la 14 iunie 2013 58 afişări

Reprezentanţi ai mişcării de contestare turce au fost primiţi joi seara, la Ankara, în cursul unei reuniuni de urgenţă, de către premierul Recep Tayyip Erdogan, la câteva ore după ce au respins ultimatumul său privind evacuarea Parcului Gezi din Istanbul.

PROTESTELE DIN TURCIA: Liderii mişcării de contestare au fost primiţi în regim de urgenţă de premierul Erdogan

 Erdogan le-a reafirmat propunerea sa cu privire la organizarea unui referendum pe tema proiectului de amenajare a acestei zone.

"Vrem să aflăm ce gândeşte populaţia Istanbulului, decizia sa este foarte importantă pentru noi", a anunţat pentru presă Hüseyin Celik, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, rezultat din mişcarea islamistă), aflat la putere şi condus de Erdogan.

În timp ce fronda împotriva Guvernului a intrat în a treia săptămână, mii de manifestanţi se pregătesc să petreacă o nouă noapte în această grădină publică din apropierea Pieţei Taksim, a cărei distrugere anunţată a provocat declanşarea mişcării de contestare, pe 31 mai.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-din-turcia-liderii-miscarii-de-contestare-au-fost-primiti-in-regim-de-urgenta-de-premierul-erdogan-10967397
10967397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.