PROTESTELE DIN BULGARIA au continuat duminică, la Sofia şi în ţară. Manifestanţii reclamă demisia Guvernului

Postat la 17 iunie 2013 58 afişări

Manifestaţii împotriva Guvernului bulgar au continuat duminică la Sofia şi în ţară, pentru a treia zi consecutiv, reclamînd demisia Guvernului de centru-stânga condus de economistul neafiliat Plamen Oraşarski, acuzat de manifestanţi că ascultă de oligarhie.

PROTESTELE DIN BULGARIA au continuat duminică, la Sofia şi în ţară. Manifestanţii reclamă demisia Guvernului

 Renunţarea, sâmbătă, de către deputatul controversat Delian Peevski, membru al partidului minorităţii musulmane turce (MDL, liberali), la nominalizarea la conducerea Agenţiei Naţionale bulgare pentru Securitate (DANS) nu a slăbit hotărârea protestatarilor, ci din contră.

Duminică, la Sofia, au manifestat peste 10.000 de persoane, potrivit AFP, 15.000 potrivit poliţiei, aproape dublu faţă de sâmbătă, scandând "Demisia" şi "Mafia" în faţa sediilor Guvernului şi Parlamentului. Printr-o defilare în centrul oraşului, manifestanţii au blocat circulaţia în două intersecţii importante din capitală.

Manifestaţii de o amploare mai redusă au avut loc şi în mai multe oraşe din ţară, participanţii promiţând să continue protestul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-din-bulgaria-au-continuat-duminica-la-sofia-si-in-tara-manifestantii-reclama-demisia-guvernului-10976137
10976137
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.