Proteste masive la Atena. Ciocniri intre politie si anarhisti (LIVE VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 28 iunie 2011 40 afişări

Gazele lacrimogene dispersate de politie au umplut Piata Syntagma din Atena, marti dupa-amiaza, dupa ce cateva sute de anarhisti au intrat in altercatii cu politistii, aruncand spre acestia cu pietre si cocteiluri Molotov.

Grupurile de anarhisti cu cagule, care au incercat sa dea foc unor obiecte din piata si apoi au inceput sa arunce cu pietre, sunt aceleasi care isi fac aparitia de obicei la manifestatiile din Grecia, punand in umbra caracterul pasnic al acestora. In cazul de fata, anarhistii au aparut pe fondul protestului pasnic a circa 20.000 de greci adunati in fata parlamentului elen, unde se dezbate noul program de austeritate ce conditioneaza primirea oricarei viitoare finantari de la UE si FMI.

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Trei politisti au fost raniti de pietrele aruncate, mai multe vehicule au fost avariate, iar o persoana a fost injunghiata in cursul luptelor intre grupurile rivale de anarhisti. Trei manifestanti au avut nevoie de tratament medical pentru intoxicatii cu gaze lacrimogene, a transmis Reuters. Numarul politistilor prezenti in piata este estimat la peste 5.000.

Vezi aici si alte fluxuri video live din Piata Syntagma.

Alte fluxuri video live, din alte unghiuri: aici, aici si aici.

Zecile de mii de protestatari pasnici cer, in demonstratiile organizate in aceste zile la Atena si la Salonic, renuntarea la programul de austeritate si denuntarea memorandumului cu UE si FMI, cu argumentul ca pana acum austeritatea n-a folosit la nimic, ci doar a adancit si mai mult tara in recesiune, a facut si mai dificil accesul la finantare de pe pietele externe si a dus la depunctarea tarii de catre agentiile de rating, infundand astfel Grecia intr-un cerc vicios fara iesire.

Votul propriu-zis asupra masurilor guvernului va fi dat miercuri dupa-amiaza, iar pana atunci sunt programate dezbateri in parlament. Sindicatele au programat greva generala de 48 de ore incepand de marti, iar manifestantii din Piata Syntagma planuiesc ca miercuri sa inconjure cladirea parlamentului, spre a-i determina pe deputati sa respinga planul de austeritate, care prevede majorari de impozite si taieri de cheltuieli estimate sa aduca la bugetul statului 28 de miliarde de euro in curs de cinci ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proteste-masive-la-atena-ciocniri-intre-politie-si-anarhisti-live-video-8405059
8405059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.