PROTESTE masive în Venezuela: Peste 200.000 de persoane au ieşit pe străzi, în cea de-a 50-a zi, împotriva preşedintelui Nicolas Maduro

Autor: Andrei Ionascu Postat la 21 mai 2017 60 afişări

Peste 200.000 de persoane au ieşit pe străzile din Venezuela în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cea de-a 50-a zi de proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, iar cel puţin 46 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor cu forţele de ordine, notează site-ul The Associated Press.

Ca şi în cazul multora dintre marşurile anterioare, poliţia a folosit gaze lacrimogene asupra protestatarilor. Pe măsură ce protestele au devenit violente, au fost raportate un număr tot mai mare de răni prin împuşcare. Protestatarii au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov.

Cel puţin 46 de persoane au fost rănite în districtul estic Chacao, au anunţat autorităţile, inclusiv o femeie care a fost lovită de un vehicul.

Procurorii federali au anunţat că investighează rolul poliţiei şi armatei în incidente. Unele dintre împuşcături au avut loc în statul Tachira, în apropiere de graniţa cu Columbia, unde preşedintele Maduro a dislocat mai mulţi militari care să facă faţă revoltelor şi furturilor.

În Caracas, aproximativ 160.000 de persoane au ieşit pe străzi, încercând să ajungă în centrul oraşului, unde se află Palatul prezidenţial, Curtea Supremă, autoritatea electorală şi sediul Ministerului de Interne. Armata a blocat accesul către centrul capitalei şi a închis cel puţin 10 staţii de metrou. Masele de protestatari care aveau tricouri albe, măşti de gaze şi steaguri au închis un drum principal din capitala Venezuelei.

Protestatarii îl învinovăţesc pe Nicolas Maduro pentru lipsa de hrană, medicamente şi alte lucruri de bază, cum ar fi săpunul şi hârtie igienică. Ei mai spun că preşedintele apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate.

"Au trecut 50 de zile de proteste, sunt aici cu cei doi copii ai mei, nu am de unde să cumpăr lapte, nu avem mâncare", a spus Mariangel, o femeie în vârstă de 24 de ani care a participat la proteste.

Prezenţa masivă la demonstraţiile de sâmbătă a însemnat unul dintre cele mai mari proteste din istoria Venezuelei, iar pe 19 aprilie au ieşit tot câteva sute de mii de oameni. Confruntările violente cu poliţia au provocat 47 de morţi şi sute de răniţi, iar 161 de persoane au fost condamnate la închisoare de către tribunale militare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VENEZUELA,
NICOLAS MADURO,
PROTESTE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.