Protest la Wikipedia - Enciclopedia închide miercuri paginile în engleză: "Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp"

Postat la 17 ianuarie 2012 13 afişări

Enciclopedia online Wikipedia a anunţat, luni, că intenţionează să îşi închidă paginile în limba engleză pentru 24 de ore, miercuri, cu scopul de a protesta faţă de un proiect de lege contra pirateriei pe internet, care este analizat în această perioadă de Congresul american.

"Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp. Wikipedia protestează, miercuri, faţă de o lege rea" , a scris pe contul său de Twitter Jimmy Wales, fondatorul acestei enciclopedii participative online. "Ultimele detalii sunt încă analizate, dar se pare că acest consens va viza mai degrabă o închidere totală decât una parţială. Va fi o nebunie. Sper că Wikipedia va conduce la o blocare a sistemului telefonic de la Washington, miercuri! Transmiteţi acest mesaj tuturor cunoştinţelor", a adăugat Jimmy Wales. "Libertatea nu este niciodată oferită de opresor, ea trebuie să fie cerută de cel oprimat", a continuat Jimmy Wales, citându-l pe fostul lider american de culoare al mişcării pentru drepturile civile Martin Luther King. "Miercuri, Wikipedia va cere", a adăugat Wales.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
wikipedia,
inchidere,
pagini,
teme
/actualitate/protest-la-wikipedia-enciclopedia-inchide-miercuri-paginile-in-engleza-avertisment-pentru-studenti-si-elevi-faceti-va-temele-din-timp-9152413
9152413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.