Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizaţi pentru lipsa metroului

Postat la 26 iunie 2013 78 afişări

Criza financiară şi lipsa metroului în imediata apropiere stau la baza gradului redus de ocupare a complexului de birouri Global City Business Park, deşi chiriile sunt sub cele din alte zone de birouri din Bucureşti, au declarat reprezentanţii Global Finance, proprietarul proiectului.

Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizaţi pentru lipsa metroului

 "Criza financiară nu ne-a ajutat prea mult în atragerea de chiriaşi. Nu au fost multe companii noi care au intrat în România, iar cele care erau deja prezente pe piaţă nu se extindeau. Erau aceleaşi companii care se mutau în locuri mai mici şi mai ieftine, iar unele chiar şi-au oprit activitatea. Lucrurile s-au îmbunătăţit în ultima perioadă, vedem extinderi, noi intrări pe piaţă. Multe dintre contractele din 2007-2008 au expirat, iar companiile caută soluţii mai economice", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ivana Bozjak, partner and head of Real Estate Global Finance.

Terenul pe care este construit complexul a fost achiziţionat în anul 2006, iar construcţia a început în 2007. Prima clădire din complex a fost finalizată în 2009, ocupată circa 90%, iar cea de-a doua în 2010, care a atras chiriaşi pentru doar 10% din spaţii. În total, cele două imobile au 51.000 de metri pătraţi, iar investiţia alocată s-a ridicat la 80 de milioane de euro, susţinută din fonduri proprii şi din surse atrase de la bănci.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proprietarii-global-city-business-park-ocupat-50-am-fost-penalizati-pentru-lipsa-metroului-11026504
11026504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.