Proiect PNL: Închiderea balcoanelor de la parterul blocului nu necesită acordul vecinilor

Autor: Teodor Bobei Postat la 11 ianuarie 2020 89 afişări

Proiect PNL: Închiderea balcoanelor de la parterul blocului nu necesită acordul vecinilor

Liberalul Alina Gorghiu a depus, la Senat, un proiect de lege care prevede că pentru închiderea balcoanelor sau a logiilor de la parterul blocului nu mai este nevoie de acordul vecinilor. Proiectul precizează că excepţia este acordată pe motive de securitate, de atenuare a noxelor sau a zgomotelor.

Proiectul de lege depus de senatorul PNL Alina Gorghiu are ca scop exceptarea de la cerinţa privind acordul vecinilor, a lucrărilor de închidere a balcoanelor/logiilor care se află la parterul blocurilor. Cu toate acestea, excepţia nu este absolută, ci doar în cazuri bine justificate, cum ar fi motive de securitate, de atenuare a noxelor, gunoaielor, zgomotelor etc. Pe scurt, trebuie să primeze siguranţa şi sănătatea locatarului.

Un nou alineat adăugat la articolul 7 din Legea 50/1991 precizează că "în ceea ce priveşte lucrările de închidere a balcoanele/logiilor ce se afla la parterul unui bloc, prin exceptie de la punctul 2.5.6. din Anexa nr. 1 la prezenta lege, nu este nevoie de acordul vecinilor dacă lucrările se efectuează din motive de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum şi din orice alte motive întemeiate, relative la siguranţa şi sănătatea locatarului.”

"Aşadar, dacă punem în balanţă eventualele prejudicii aduse vecinilor ca urmare a închiderii unui balcon de la parter, cu atingerile aduse siguranţei şi sănătaţii locatarului ca urmare a refuzului acordului vecinilor, este mai mult decât evident care taler se va înclina. Garantarea dreptului la ocrotirea sănătaţii este o necesitate impusă chiar de Constituţia României prevede că siguranţa persoanei este inviolabilă", se mai arată în textul iniţiativei legislative.

Camera decizională pentru acest proiect de lege este Camera Deputaţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
proiect,
balcoane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.