Proiect: Distanţa minimă între antenele GSM şi unităţile de învăţământ să fie de 500 metri

Autor: Alina Novaceanu Postat la 24 septembrie 2015 36 afişări

Deputatul PNL Diana Tuşa a depus, joi, o iniţiativă legislativă care prevede o distanţă minimă de 500 metri între reţelele de comunicaţii electronice care realizează procesarea şi transportul semnalelor prin suport electromagnetic şi unităţile de învăţământ, sanitare sau centre de plasament.

Diana Tuşa consideră că acest proiect este necesar pentru că autorităţile trebuie sa protejeze cetăţenii contra riscului şi prejudiciilor cauzate de expunerea la câmpurile electromagnetice şi trebuie luate măsuri care să vizeze prevenirea unui risc de afectare gravă şi ireversibilă asupra sănătăţii unor categorii de persoane, considerate a fi cele mai vulnerabile la aceste câmpuri electromagnetice.

"Din păcate, spre deosebire de alte state europene, în România antenele GSM se amplasează adesea în imediata vecinătate a acestor unităţi, iar prezentul proiect de lege îşi propune, astfel, să protejeze copiii, pacienţii şi vârstnicii de câmpurile electromagnetice neionizante generate de antenele GSM", a menţionat deputatul PNL.

Propunerea legislativă, care modifică lege 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice, prevede că "amplasarea pe proprietăţile publice sau private a reţelelor de comunicaţii electronice care realizează procesarea şi transportul semnalelor prin suport electromagnetic se face la o distanţă de minim 500 de metri faţă de unităţile de învăţământ, unităţile sanitare, centrele de plasament şi căminele de bătrâni".

Normele metodologice de aplicare a legii se vor modifica prin hotărâre a Guvernului, la propunerea comună a Ministerului pentru Societatea Informaţională şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
DIANA TUŞA,
/actualitate/proiect-distanta-minima-intre-antenele-gsm-si-unitatile-de-invatamant-sa-fie-de-500-metri-14747176
14747176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.