Proiect: Creşte stimulentul de reinserţie pentru părinţii care se întorc mai devreme la muncă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 martie 2021 249 afişări

Guvernul vrea să crească stimulentul de reinserţie pentru părinţii care sunt în concediu de creştere a copilului şi aleg să se întoarcă la muncă înainte de şase luni.

Proiect: Creşte stimulentul de reinserţie pentru părinţii care se întorc mai devreme la muncă

„Proiectul ordonanţei de urgenţă prevede creşterea stimulentului de reinserţie pentru părintele care optează să se întoarcă la muncă înainte de şase luni, în condiţiile în care se afla în concediul pentru creşterea copilului. Este o măsură care creşte veniturile părinţilor, scade riscul de deprofesionalizare, asigură forţă de muncă angajatorilor şi aduce şi un plus financiar substanţial la buget”, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Stimulentul ar urma să crească la 1.500 de lei de la 650 de lei, cât este acum.

„Este o sumă consistentă prin care părintele poate să apele la servicii specializate pentru supravegherea şi îngrijirea copilului”, conchide ministrul Muncii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
stimulent,
reinserţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.