PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la 14 aprilie

Postat la 06 aprilie 2013 320 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 14 aprilie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la 14 aprilie

BANAT

În data de 8 aprilie se va resimţi o răcire ce va determina valori termice ce se vor situa în jurul a 6 grade ziua si 0 grade noaptea, pentru ca după data de 11 aprilie să se resimtă o încălzire uşoară de la o zi la alta, până la maxime diurne de aproximativ 12 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză şi minime nocturne de 2 grade. Ploile vor fi în general slabe.

CRIŞANA

Tendinţa temperaturilor va fi de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii ale temperaturilor maxime de 7 grade ziua în data de 8 aprilie până la 11 grade pe 14 aprilie, interval în care minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala ploi, mai însemnate cantitativ până la 9 aprilie.

TRANSILVANIA

Temperaturile minime vor coborî cu 2-3 grade sub limita de îngheţ pe parcursul săptămânii, în timp ce ziua se vor înregistra, în medie, valori maxime de 6-8 grade. Ploile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei de prognoză.

MARAMUREŞ

Săptămâna va începe cu temperaturi între 8 şi 12 grade ziua şi între 1 şi 6 grade noaptea. Între 9 şi 14 aprilie mediile maximelor diurne vor fi cuprinse între 7 şi 10 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi predominant negative. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploi slabe, dar apare posibilitatea de lapoviţă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

MOLDOVA

Scăderea regimului termic va face ca în jur de 8 aprilie maximele diurne să fie situate la aproximativ 7 grade, iar minimele nocturne în jurul valorii de 0 grade. În ultima parte a perioadei de prognoză se va manifesta o uşoară tendinţă de creştere a regimului termic, în medie cu 2-3 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi ploi. În intervalul 9-11 aprilie este posibilă apariţia lapoviţei pe timpul nopţilor, mai ales în nordul regiunii.

DOBROGEA

De la maxime cu valori medii de 7 grade, la 8 aprilie, temperaturile vor creşte treptat până la sfârşitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne, uşor negative între 9 şi 11 aprilie, se vor situa ulterior uşor peste limita de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii importante cantitativ va fi ridicată la 8 aprilie, iar în restul perioadei se vor semnala ploi slabe.

MUNTENIA

Vremea se va răci uşor şi treptat, spre valori medii diurne de 10 grade în data de 8 aprilie, după care vor creşte uşor de la o zi la alta, până la 12 grade în ultima zi a perioadei de prognoză. Minimele nocturne vor fi, în general, între 3 şi 8 grade până la 9 aprilie, iar în ultimele zile se vor situa în jurul valorii medii de 1 grad Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, local şi temporar, va ploua slab.

OLTENIA

În data de 8 aprilie se va produce o scădere a valorilor termice, după care regimul termic va marca o creştere uşoară şi treptată, spre valori de 12 grade ziua şi 2 grade Celsius noaptea, la sfârşitul perioadei de prognoză. Local şi temporar va ploua pe tot parcursul perioadei de prognoză.

LA MUNTE

În intervalul 8-14 aprilie, maximele termice vor fi de 0-2 grade Celsius , iar valorile minime vor fi exclusiv negative, la valori de la -7 la -4 grade. Vor fi precipitaţii, predominant ploi la altitudini mai mici de 1.800 m, în timp ce la altitudini mari se vor semnala mai ales precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-pana-la-14-aprilie-10717329
10717329
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.