Prognoza ANM. Un nou val de aer polar loveşte România

Postat la 14 decembrie 2023 388 afişări

Prognoza ANM. Un nou val de aer polar loveşte România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat joi că jumătate din ţară se află sub avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi, însemnate cantitativ. De vineri, temperaturile încep să scadă dramatic din nou, cu diferenţe de până la 10 grade de la o zi la alta. Răcirea va continua şi sâmbătă, cu maxime între – 2 şi 5 grade şi nopţile între – 7 şi zero grade.

Fruiul pune stăpânire pe România

Un val de aer polar cuprinde ţara noastră. Temperaturile vor cunoaşte un proces de răcire semnificativ, astfel încât în cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor oscila în jurul mediei multianuale specifice acestei perioade.

Meteorologii ANM anunţă că în regiunile sudice, cerul va fi acoperit de nori şi vor fi precipitaţii preponderent sub formă de ploaie pe parcursul zilei, urmate local de lapoviţă şi ninsoare în timpul nopţii. În vestul teritoriului se vor înregistra şi perioade cu cer senin, în timp ce în centru şi est, cerul va fi predominant noros, iar precipitaţiile vor fi rare şi slabe, predominant sub formă de ninsoare.

În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi, izolat, în restul zonelor montane, se aşteaptă ninsori. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei şi în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
romania,
prognoza,
grade

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.