"Profund îngrijorat", Barack Obama cere revenirea rapidă la o putere civilă în Egipt

Postat la 04 iulie 2013 55 afişări

Preşedintele american, Barack Obama, a cerut miercuri revenirea rapidă la un Guvern civil ales democratic în Egipt, declarându-se "profund îngrijorat" în faţa înlăturării de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi şi a suspendării Constituţiei de către armată.

"Profund îngrijorat", Barack Obama cere revenirea rapidă la o putere civilă în Egipt

 El a cerut agenţiilor şi ministerelor vizate să evalueze "implicaţiile" legale ale noii situaţii cu privire la ajutorul pe care Washingtonul îl plăteşte anual Egiptului şi care, în virtutea legii americane, nu poate, teoretic, să meargă către o ţară în care a avut loc o lovitură de stat.

"Cer acum puterii militare egiptene să predea întreaga autoritate rapid şi în mod responsabil unui Guvern ales democratic, într-un proces deschis şi transparent", a declarat preşedintele american într-un comunicat, după o reuniune cu consilierii săi pentru securitate naţională, la Casa Albă.

În reacţia sa cea mai fermă din ultimele zile faţă de criza egipteană, Obama a cerut armatei să fie rezervată, să nu recurgă la arestări arbitrare şi să protejeze drepturile tuturor egiptenilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profund-ingrijorat-barack-obama-cere-revenirea-rapida-la-o-putere-civila-in-egipt-11083393
11083393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.