Profitul Renault a stagnat în 2011, din cauza scăderii vânzărilor în Europa şi creşterii concurenţei

Postat la 16 februarie 2012 11 afişări

Profitul grupului francez Renault, proprietarul Dacia, a stagnat anul trecut din cauza scăderii vânzărilor din Europa pentru cel de-al patrulea an consecutiv şi impactului competiţiei tot mai dure asupra preţurilor.

Profitul înainte de dobânzi, taxe şi elemente excepţionale a stagnat la aproximativ 1,1 miliarde euro, potrivit unui comunicat transmis joi de Renault, informează Bloomberg.

Profitul net al grupului a scăzut de la 3,5 miliarde euro la 2,1 miliarde euro, însă rezultatul de anul trecut a fost sprijinit de un câştig de capital de 2 miliarde euro după vânzarea unor acţiuni la Volvo, se spune în comunicat.

Veniturile Renault au crescut cu 9,5%, de la 38,9 miliarde euro la 42,6 miliarde euro, iar profitul operaţional s-a dublat, de la 635 miliarde euro la 1,24 miliarde euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Renault,
stagna,
vânzări,
concurenţă
/actualitate/profitul-renault-a-stagnat-in-2011-din-cauza-scaderii-vanzarilor-in-europa-si-cresterii-concurentei-9240933
9240933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.