LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Profitul net al Petrom a scăzut cu 19% în primul trimestru, iar vânzările s-au redus cu 9%

Postat la 13 mai 2014 53 afişări

OMV Petrom (SNP) a înregistrat în perioada ianuarie-martie vânzări de 5,29 miliarde de lei, cu 9% mai mici decât în primele trei luni ale anului trecut, şi un profit net de 1,07 miliarde de lei, în scădere cu 19%, a anunţat marţi compania.

Profitul net al Petrom a scăzut cu 19% în primul trimestru, iar vânzările s-au redus cu 9%

 Compania a raportat pentru primul trimestru din 2013 vânzări de 5,78 miliarde de lei şi un profit net de 1,33 miliarde de lei.

”Performanţa noastră financiară din T1/14 reflectă povara fiscală mai mare şi mediul de piaţă deteriorat. Cererea scăzută pe pieţele de gaze, electricitate şi combustibili, împreună cu marjele de rafinare mai mici au fost doar parţial compensate de iniţiativele de excelenţă operaţională şi management al costurilor în toate diviziile de activitate”, a declarat, într-un comunicat, Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

În perioada analizată, numărul angajaţilor OMV Petrom a scăzut cu 6%, de la 20.790 la 19.509 persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profitul-net-al-petrom-a-scazut-cu-19-in-primul-trimestru-iar-vanzarile-s-au-redus-cu-9-12621713
12621713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.