Profitul Citigroup a scăzut cu 7,8% în trimestrul al treilea

Postat la 14 octombrie 2016 63 afişări

Profitul Citigroup a scăzut cu 7,8% în trimestrul al treilea

Citigroup, a patra bancă din SUA după active, a raportat o scădere de 7,8% a profitului din trimestrul al treilea, afectat puternic de veniturile slabe din tranzacţionarea pe pieţele de capital, scrie Bloomberg.

Profitul băncii a scăzut la 3,84 miliarde de dolari, adică 1,24 dolari per acţiune, în trimestrul al treilea, faţă de 4,29 mld. dolari (1,35 dolari/acţiune) în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Venitul total ajustat a scăzut cu 4%, la 17,76 miliarde de dolari.

Analiştii estimaseră venituri de 1,16 dolari/acţiune. Pieţele de capital aus căzut cu 34%, trase în jos de activitatea redusă din piaţă.

Trimestrul trecut, banca a raportat o creştere a veniturilor de 180 de milioane de dolari din vânzarea operaţiunilor din Mexic şi o evaluare ajustată a diviziei de tranzacţionare pe pieţele de capital cu 140 de milioane în plus.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.