Profit record pentru Samsung. Compania îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa smartphone-urilor

Postat la 26 octombrie 2012 11 afişări

Samsung, cel mai mare producător de televizoare şi telefoane din lume, a raportat pentru trimestrul al treilea profit record, peste aşteptările analiştilor, iar avansul puternic al vânzărilor gamei Galaxy a consolidat poziţia de lider a grupului sud-coreen pe piaţa smartphone-urilor în faţa Apple.

Profitul net în perioada de trei luni încheiată la 30 septembrie a urcat cu 91%, la 6.560 miliarde de woni (6 miliarde de dolari), în timp ce analiştii anticipau 6,25 miliarde de woni. Câştigul la divizia de telefoane mobile a avansat, după ce introducerea Galaxy S III şi Note II au ajutat grupul să concureze mai bine cu Apple, un client cheie al operaţiunilor de componente, dar rival în procese legate de patente pe patru continente. Samsung se va confrunta cu o piaţă mai dificilă în perioada vânzărilor de sărbători, după ce şi Apple şi-a îmbunătăţit oferta de produse, prin introducerea unui nou iPhone, a iPad mini şi a unui nou iPad clasic. De asemenea, Microsoft a lansat tableta Surface.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
samsung,
afaceri,
smartphone,
profit
/actualitate/profit-record-pentru-samsung-compania-isi-consolideaza-pozitia-de-lider-pe-piata-smartphone-urilor-10258917
10258917
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.