Profilul celui mai fericit român/ 7 din 10 angajaţi spun că sunt mai fericiţi la muncă decât acasă

Postat la 20 martie 2018 209 afişări

70% dintre români se declară fericiţi la locul de muncă şi doar 57% dintre respondenţi au precizat că sunt fericiţi acasă. În acelaşi timp, 6 din 10 din români se declară cu adevărat fericiţi, arată un studiu publicat marţi de Reveal Marketing Research cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii.

Profilul celui mai fericit român/ 7 din 10 angajaţi spun că sunt mai fericiţi la muncă decât acasă

„Fericirea la locul de muncă se explică prin faptul că evaluarea fericirii în cazul jobului ia in considerare un număr limitat de elemente şi beneficii raţionale pe care o persoană le bifează ca fiind sau nu îndeplinite: nivelul salarial, relaţia cu colegii şi relaţia cu angajatorul. Bifarea acestor elementele contribuie la un grad ridicat al satisfacţiei personale”, explică autorii studiului.

„La polul opus, în momentul în care fericirea ţine de viaţa în afara orelor de program, lista devine mai lungă, mai emoţională, conţinând atât elemente de evaluare a interacţiunii cu alte persoane, cu familia, identitatea personală şi spiritualitatea, precum şi raportul muncă / timp liber. Din acest motiv, nivelul de fericire scade pe măsură ce individul îşi extinde lista nevoilor şi realizează dificultatea cu care reuşeşte să o parcurgă”, au precizat cercetătorii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.