Proffice mizeaza pe afaceri de peste 35 mil. euro in 2010

Postat la 14 septembrie 2010 30 afişări

Distribuitorul de papetarie si birotica Proffice, parte a grupului RTC controlat de omul de afaceri Octavian Radu, estimeaza afaceri de 35,3 de milioane de euro anul acesta, in crestere usoara fata de nivelul de 32,3 de milioane de euro inregistrat in 2009, potrivit lui Relu Cirjan, directorul executiv al companiei.

Cresterea nu acopera insa minusul inregistrat anul trecut, cand afacerile au scazut cu 47% fata de cifra de 63 de milioane de euro raportata in 2008. "Crestem in contextul unei piete care cel mai probabil va stagna la nivelul de 250 de milioane de euro din 2009, cand a fost consemnata o scadere de 40% fata de anul precedent", sustine Cirjan. In prima parte a acestui an vanzarile companiei le-au depasit pe cele din perioada similara a lui 2009, iar de obicei, cea mai importanta parte din vanzari este realizata in a doua jumatate din an, mai exact perioada septembrie-noiembrie.

In segmentul papetariei, clientii mari aduc in jur de 40% din vanzarile Proffice, cheltuielile lunare ale unei astfel de companii fiind in medie de 850-900 de euro pe luna. In 2008 insa, aceasta cifra era insa mai ridicata - in companii, cheltuielile erau de aproximativ 22 de euro per angajat in fiecare luna, insa fluctuatiile de personal si strategiile de reducere a cheltuielilor au tras in jos aceasta medie.

Profiice detine o cota de 20% din piata de papetarie si birotica, in conditiile in care primii patru-cinci competitori isi asuma impreuna aproape jumatate din intreaga industrie romaneasca. "Pe zona de papetarie sumtem de trei ori mai mari decat numarul doi", apreciaza Cirjan.

Competitorul Dacris, spre exemplu, a realizat o cifra de afaceri de 5,8 de milioane de euro in prima jumatate a acestui an, de asemenea in crestere fata de perioada similara din 2009 cu aproximativ 10%. Piata este insa foarte fragmentata, dupa cum comenteaza executivul Proffice, avand in vedere ca exista foarte multe companii regionale, dar si locale.

"Primii zece competitori nu s-au confruntat cu probleme foarte mari, insa in randul celor mici, rata de inchidere a fost destul de mare in ultimul an", este de parere Relu Cirjan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Proffice,
afaceri,
bani,
Relu Cirjan,
Octavian Radu
/actualitate/proffice-mizeaza-pe-afaceri-de-peste-35-mil-euro-in-2010-7222834
7222834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.