Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut cu 2,2% în trimestrul al treilea

Autor: Marius Oncu Postat la 19 octombrie 2015 55 afişări

Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom (SNP) a scăzut cu 2,2% în trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similară a anului anterior, la 174.000 barili echivalent petrol pe zi, în contextul unor lucrări programate la mai multe sonde importante.

În perioada iulie-septembrie a anului trecut, compania a înregistrat o producţie de 178.000 barili echivalent petrol pe zi.

În trimestrul al doilea al anului în curs, OMV Petrom a raportat o producţie de hidrocarburi de 181.000 barili echivalent petrol pe zi, după 184.000 barili echivalent petrol pe zi în primele trei luni ale anului.

La nivel de grup, producţía a scăzut cu 6,1% în trimestrul al treilea, la 292.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 311.000 barili echivalent petrol pe zi în acelaşi interval al anului precedent.

"Scăderea a fost determinată de contribuţiile mai reduse ale producţiei din România, unde au avut loc lucrări planificate la sonde importante, dar şi ale producţiei din Norvegia (...). Volumul vânzărilor a fost cu 7% sub cel din trimestrul anterior, în principal ca urmare a producţiei mai mici în Norvegia şi România", se arată într-un raport al gruăpului austriac OMV.

Volumul vânzărilor de gaze naturale ale grupului OMV a crescut în trimestrul al treilea la 20,36 TWh, de la 19,5 TWh în acelaşi interval al anului anterior.

Producţia netă de electricitate a urcat în trimestrul al treilea, ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei pe pieţele din Turcia şi România.

Grupul OMV controlează OMV Petrom, companie la care deţine o participaţie de 51%. Statul român, prin Ministerul Energiei, are o deţinere de 20,63%, iar Fondul Proprietatea (FP) 18,99%, în timp ce restul acţiunilor se află în posesia altor acţionari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OMV PETROM,
PRODUCŢIE,
/actualitate/productia-de-hidrocarburi-a-omv-petrom-a-scazut-cu-2-2-in-trimestrul-al-treilea-14853905
14853905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.