Producătorul românesc de carne Vascar a ajuns anul trecut la afaceri de peste 15 milioane de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 10 ianuarie 2017 368 afişări

Producătorul românesc de carne Vascar a ajuns anul trecut la afaceri de peste 15 milioane de euro

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate de carne şi conserve din România, anunţă o creştere de 12% a cifrei de afaceri în 2016, până la aproximativ 68 milioane de lei (cca. 15,2 milioane de euro).  

Cea mai semnificativă evoluţie se referă la segmentul preparatelor din carne, unde vânzările au crescut cu 16% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei. Vânzările la conserve au înregistrat o creştere de 10% în 2016, faţă de anul trecut.  

„Anul trecut a fost anul cu cea mai mare creştere a indicatorilor de business, în contextul investiţiilor importante în extinderea canalelor de vânzare la nivel naţional, dar şi în marketing şi comunicare. 2016 este şi un an important pentru evoluţia brandului premium Moldova în Bucate, lansat la finalul lui 2015. Astăzi, este cel mai apreciat brand din portofoliul Vascar,” spune Vlad Ciuburciu, Director de Marketing Vascar.  

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vânzările Vascar la preparatele de carne s-au dublat faţă de o zi obişnuită din an, cea mai mare creştere fiind la specialităţile ţărăneşti şi de sezon - tobă de casă, lebervurşti – de la Moldova în Bucate.

„În 2017 vom continua să investim în extinderea parteneriatelor din retail, dar şi în creşterea numărului de magazine proprii şi a ponderii exporturilor în cifra de afaceri a companiei”, adaugă Vlad Ciuburciu, director de marketing Vascar. Înfiinţată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc cu o evoluţie organică pe o piaţă extrem de competitivă. Astăzi, Vascar este unul dintre principalii producători de preparate din carne şi conserve din România, oferind produse nu doar gustoase, ci şi sănătoase, sub mărcile Vascar şi Moldova în Bucate.

Pentru Vascar lucrează mai mult de 300 de angajaţi, iar compania deţine o fabrică de procesare la Vaslui şi 20 de magazine proprii în regiunea Moldovei, fiind unul dintre principalii angajatori din Moldova.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.