Majorarea salariului minim duce la marirea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. La ce valoare va ajunge indemnizatia

Postat la 09 ianuarie 2017 3116 afişări

Majorarea salariului minim duce la marirea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. La ce valoare va ajunge indemnizatia

In urma cu cateva zile, Guvernul a aprobat cresterea salariului minim pe economie, care ar urma sa valoreze aproximativ 1.450 lei, de la 1 februarie 2017.

"Incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,000 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, reprezentand 8,735 lei/ora", se arata in proiectul de hotarare de guvern semnat de noul ministru al Muncii, Olguta Vasilescu.

Majorarea salariului minim duce la cresterea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului

Aceasta majorare va conduce la cresterea automata a limitei minime a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. In acest context, incepand cu data de 1 februarie 2017, indemnizatia de crestere a copilului va fi de 1.232,5 lei (adica 85% din 1.450 de lei), ceea ce inseamna ca va creste cu 170 de lei. In momentul de fata, indemnizatia minima este de 1.062,5 lei, dat fiind faptul ca reprezinta 85% din 1.250 de lei, valoarea salariului minim in momentul de fata.

Incepand cu data de 1 iulie 2016, salariatii nu mai opteaza pentru CCC (concediu crestere copil) de 1 an. In schimb, solicitantul CCC poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, perioada in care va beneficia si de o indemnizatie lunara.

Cititi mai multe pe www.legislatiamuncii.manager.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.