McDonald's vinde operaţiunile din China şi Hong Kong

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 09 ianuarie 2017 159 afişări

McDonald's vinde operaţiunile din China şi Hong Kong

Lanţul de restaurante McDonald's a acceptat, recent, să vândă 80% din operaţiunile din China şi Hong Kong. Mişcarea face parte din strategia grupului de a franciza cât mai multe restaurante la nivel global.

Compania de stat Citic, din China, şi fondul de investiţii american Carlyle Group vor prelua controlul McDonald's China şi Hong Kong în urma tranzacţiei estimată la 2,1 miliarde dolari.

La momentul tranzacţiei, McDonald's opera în jur de 65% din cele 2.000 de restaurante din China, restul fiind deja francizate.

Şi compania Yum Brands, deţinătoare a lanţurilor KFC şi Pizza Hut, va restructura anul acesta afacerile din China.

În România, gigantul american McDonald’s a vândut operaţiunile locale către un fran­ci­zat din Malta la începutul anului trecut. Pentru Premier Capital din Malta, România devenea astfel a şasea piaţă unde compania deţine franciza McDonald’s şi totodată şi cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.