Producătorul american de PC-uri Dell vrea să se delisteze după 25 de ani pe bursa din SUA

Autor: Marius Oncu Postat la 16 ianuarie 2013 15 afişări

Producătorul american de PC-uri Dell discută cu mai multe firme de investiţii delistarea de la bursă după 25 de ani de la listare, parte a planurilor directorului general Michael Dell de a restructura compania, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.

Producătorul american de PC-uri Dell discută cu mai multe firme de investiţii delistarea de la bursă după 25 de ani de la listare, parte a planurilor directorului general Michael Dell de a restructura compania, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg. Acţiunile Dell au scăzut cu 43% în ultimii cinci ani. Dell a avut rezultate slabe inclusiv în trimestrul al treilea, când a ratat estimările analiştilor, în contextul declinului interesului consumatorilor pentru PC-uri. Delistarea ar proteja Dell de presiunea investitorilor de pe bursă, care şi-au pierdut răbdarea din cauza rezultatelor diviziei de PC-uri şi a incapacităţii companiei de a se adapta la schimbarea industriei IT către dispozitive mobile. Dacă ar ieşi de pe bursă, Michael Dell, de asemenea fondatorul companiei, ar dobândi flexibilitatea necesară pentru a concura cu Apple şi Samsung pentru consumatori, dar şi cu Oracle, Cisco şi IBM pe piaţa echipamentelor pentru centre de date, notează Bloomberg. Un acord ar putea fi anunţat în această săptămână, a spus una dintre surse, dar discuţiile ar putea, de asemenea, eşua în cazul în care firmele de investiţii nu reuşesc să aranjeze finanţarea. Michael Dell a înfiinţat compania cu 1.000 de dolari în 1984 în camera sa de cămin la Universitatea din Texas. Compania a fost listată la bursă în 1988.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
american,
PC-uri,
Dell,
delistare,
bursa,
SUA
/actualitate/producatorul-american-de-pc-uri-dell-vrea-sa-se-delisteze-dupa-25-de-ani-pe-bursa-din-sua-10476190
10476190
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.