Procurorii ciprioţi vor porni în căutarea celor care au adus ţara în pragul falimentului

Autor: Ioana Nita, Bogdan Cojocaru Postat la 27 martie 2013 20 afişări

Guvernul cipriot va numi în următoarele zile procurori cu ordinul special de a-i identifica pe cei care au adus ţara în pragul falimentului, a declarat preşedintele Nicos Anastasiades (foto), citat de Cyprus Mail.

Procurorii ciprioţi vor porni în căutarea celor care au adus ţara în pragul falimentului

Guvernul cipriot va numi în următoarele zile procurori cu ordinul special de a-i identifica pe cei care au adus ţara în pragul falimentului, a declarat preşedintele Nicos Anastasiades (foto), citat de Cyprus Mail. Anunţul vine după ce şeful bisericii ortodoxe, figură influentă a scenei politice cipriote, a cerut ca membrii fostului guvern, condus de un preşedinte comunist, să fie judecaţi. Anastasiades a atenţionat că dacă nu s-ar fi ajuns la un acord de bailout cu creditorii internaţionali, statul ar fi intrat în faliment. „Ciprul ajunsese la un pas de colaps economic. Alegerile noastre nu au fost uşoare, şi nici circumstanţele ideale. Dar prin negocieri dure, persistenţă şi responsabilitate, am ajuns la un rezultat care asigură că ţara noastră are în continuare perspective“, a spus preşedintele. Cyprus Mail scrie că preşedintele cipriot ar trebui să ia în considerare demiterea guvernatorului băncii centrale Panicos Demetriades, „pentru că o persoană care a provocat atât de mult rău Ciprului, chiar dacă accidental sau în cunoştinţă de cauză, nu mai poate rămâne încă patru ani în funcţia de guvernator“. Ziariştii notează că nu este vina lui Demetriades că fostul preşedinte cipriot a ales un academician novice fără experienţă în sistemul bancar chiar atunci când sectorul financiar al ţării trecea prin cea mai dificilă perioadă din istorie.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
procurori,
ciprioti,
faliment,
prag,
cautare,
cipru
/actualitate/procurorii-ciprioti-vor-porni-in-cautarea-celor-care-au-adus-tara-in-pragul-falimentului-10693458
10693458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.