Procurorii au început urmărirea penală în cazul Cumpănaşu -TikTok

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 ianuarie 2021 184 afişări

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au început urmărirea penală în cazul Cumpănaşu -TikTok. Dosarul este deschis pentru infracţiunea de incitarea la ură sau discriminare şi nu vizează o persoană, ci doar fapta.

Procurorii au început urmărirea penală în cazul Cumpănaşu -TikTok

Procurorii bucureşteni au dispus începerea urmăririi penale in rem în cazul Cumpănaşu -TikTok. Potrivit unui anunţ oficial, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat miercuri un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitarea la ură sau discriminare.

Procurorii anunţă că în fapt, s-a reţinut că în spaţiul public au apărut o serie de postări şi materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secţiei 16 Poliţie, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură faţă de o anumită categorie de persoane, în speţă cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secţiei 16 Poliţie, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Surse apropiate anchetei au anunţat încă de marţi că Poliţia Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănaşu pe Tik Tok,.Verificările se fac pentru a vedea dacă este sau nu cazul de o anchetă deschisă, au spus marţi sursele citate.

Contul „proful online”, administrat de Alexandru Cumpănaşu, este urmărit de sute de mii de elevi din România. Pe contul de TikTok profesorii sunt arătaţi cu degetul şi prezentaţi ca adversari ai elevilor. Mai multe persoane au sesizat că postările şi interacţiunea lui Cumpănaşu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.

De altfel, deputatul PNL Pavel Popescu l-a criticat dur pe Alexandru Cumpănaşu pentru contul şi postările sale de pe TikTok, care influenţează peste 500.000 de elevi, zilnic: „Un descreierat care instigă la ură, abandon şcolar şi care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuţiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumpănaşu,
tik tok,
procuratură

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.