Procuror, despre modificarea Codului Penal: Dacă cineva îţi abuzează copilul, nu va mai putea fi arestat

Postat la 15 decembrie 2017 690 afişări

Procurorul DIICOT Antonia Diaconu, fost prim-procuror a Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, a publicat pe reţeaua de socializare Facebook mai multe mesaje în care explică impactul modificărilor produse de parlamentari la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală:

Procuror, despre modificarea Codului Penal: Dacă cineva îţi abuzează copilul, nu va mai putea fi arestat

"De ce te afecteaza si pe tine modificarile Codului Penal si Codulul de Procedura Penala?

Ai o fetita de cativa anisori, esti mandru de ea, e si frumusica. Se joaca cu copiii in fata blocului. Vine un cetatean si se masturbeaza in fata ei.

De acum, cetateanul nu va mai putea fi arestat preventiv!

Fetita de mai sus, a crescut, s-a facut adolescenta, cu toate complicatiile pe care le presupune asta. Este sedusa de un individ care profita de naivitatea si lipsa ei de experienta si o convinge sa faca sex cu el. Fata ta are 13 ani.

Acest individ nu va mai putea fi arestat.

Sora sau sotia ta, mama ta ori chiar fetita de mai sus va cadea victima a unei infractiuni. Poate cele descrise mai devreme, poate altele, si mai grave. Autorul este prins. Daca infractorul doreste va putea asista la orice act de urmarire penala efectuat, inclusiv la audierea victimei. Deci persoana draga tie, care si asa trece printr-o drama, va trebui sa dea din nou ochii cu agresorul ei in biroul procurorului ori politistului si eventual sa si raspunda intrebarilor lui.

Daca crezi ca e o gluma, nu e. Acestea sunt cateva dintre modificarile pe care de maine, parlamentul le va vota.

De ce te afecteaza si pe tine modificarile Codului Penal si Codulul de Procedura Penala?

Închipuiţi-va o percheziţie informatica pentru o infracţiune oarecare( economică, de violenta sau alta), in computerul suspectului se gasesc fişiere video conţinând imagini cu caracter pornografic înfăţişând minori cu vârste de 5-6 ani. Ce puteam face pana acum? O noua ancheta pentru a identifica autorul. Ce am putea face daca modificările se adopta? Te uiti, te oripilezi ca om normal ce esti, te frustrezi puternic ca procuror ce te gasesti si distrugi fişierele.

Daca tu crezi ca e o gluma, nu e. Acestea sunt cateva dintre modificarile pe care de maine, parlamentul le va vota.

De ce te afecteaza si pe tine modificarile Codului Penal si Codului de Procedura Penala?

O doamna sau un domn intr-o seara are o urgenta si are nevoie sa scoată niste bani de la bancomatul din colţul blocului. Iese din casa, isi scoate banii si vrea sa se întoarcă. De ea/el se apropie un cetăţean, o/il loveşte cu o bata in cap, ii ia banii si o/il lasa intr-o balta de sânge. Poate pentru multă vreme nici nu o/il gaseste nimeni. Pana la urma se afla, se ridica imaginile de la bancomat. Surpriza! Nu pot fi folosite pentru a fi identificat autorul si probata fapta lui pt ca asa zice codul ce ar trebui sa apere si persoanele vătămate.

Daca tu crezi ca e o gluma, nu e. Acestea sunt cateva dintre modificarile pe care de maine, parlamentul le va vota", a scris Antonia Diaconu

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.