Procesul privind scandalul implanturilor mamare traficate a început la Marsilia

Postat la 17 aprilie 2013 19 afişări

Procesul împotriva unor producători francezi ai unor implanturi mamare traficate din cadrul firmei Poly Implant Prothèse (PIP), un scandal sanitar de amploare mondială dezvăluit în 2010, a început miercuri, la un tribunal corecţional, la Marsilia, în sudul Franţei.

 Cinci membri din conducerea societăţii Poly Implant Prothèse (PIP), în prezent lichidată, inclusiv fondatorul acesteia, Jean-Claude Mas, în vârstă de 73 de ani, sunt judecaţi, până la 17 mai, pentru escrocherie şi înşelătorie în formă agravată, într-un Centru de congrese special amenajat pentru a găzdui sute de reclamante şi pe avocaţii acestora. Ei riscă până la cinci ani de închisoare fiecare.

Sute de victime, din totalul de aproximativ 5.250 de reclamante, au ţinut să asiste la începutul procesului, aşezate în primele rânduri, în sala imensă, având prinse în piept ecusoane cu numele asociaţiilor din care fac parte.

În momentul în care Jean-Claude Mas şi-a prezentat, la bară, activitatea şi veniturile - o pensie în valoare de 1.700-1.800 de euro -, o parte a publicului l-a huiduit, determinând-o pe preşedinta şedinţei să ceară tăcere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/procesul-privind-scandalul-implanturilor-mamare-traficate-a-inceput-la-marsilia-10758250
10758250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.