Procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, duminică, în Capitală

Autor: Laura Mitran Postat la 18 octombrie 2014 49 afişări

O procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea va avea loc, duminică, în Capitală, de la Nunţiatura Apostolică la Catedrala Sfântul Iosif, anunţă Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB).

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată într-un relicvariu în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale suveranului pontif şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfântului Papă.

După un moment de rugăciune, între orele 14.00 şi 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu), credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii şi preoţii vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif purtând în procesiune icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. În jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra liturghia în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de Preasfinţitul Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti.

Monumentului Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu şi Pictor C. Stahi la iniţiativa Nunţiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în România în anul 1999, prima vizită a unui suveran pontif într-o ţară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begic.

Declarat sfânt la 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită pentru 22 octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROCESIUNE,
PAPA,
ARCB
/actualitate/procesiune-cu-relicva-papei-ioan-paul-al-ii-lea-duminica-in-capitala-13411994
13411994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.