Avioanele de vânătoare mobilizate de Canada în Irak vor începe operaţiunile din noiembrie

Autor: Gaidau Ion Postat la 18 octombrie 2014 40 afişări

Cele şase avioane de vânătoare mobilizate de Canada pentru susţinerea eforturilor coaliţiei internaţionale împotriva poziţiilor în Irak ale grupării Stat Islamic vor fi operaţionale de la începutul lui noiembrie, a anunţat vineri Statul Major canadian.

În plus, 600 de militari şi reprezentanţi medicali necesari pentru susţinerea la sol a celor şase bombardiere de tip F-18 urmează să fie mobilizaţi până la sfârşitul lunii octombrie la baza militară kuwaitiană de unde Ottawa planifică să efectueze operaţiunile, a anunţat general-locotenentul Jonathan Vance, coordonatorul Comandamentului de operaţiuni interarme al Canadei.

"Este necesar ca toate aceste condiţii să fie întrunite înainte de trimiterea avioanelor, ale căror operaţiuni în Irak urmează să înceapă în noiembrie", a spus el, în cursul unei conferinţe de presă.

Pe lângă avioane de vânătoare, Canada va mobiliza un avion de aprovizionare în zbor, două aparate de supraveghere şi un altul pentru transport de personal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
IRAK,
CONFLICT
/actualitate/avioanele-de-vanatoare-mobilizate-de-canada-in-irak-vor-incepe-operatiunile-din-noiembrie-13410548
13410548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.