Cosmetice made in Cluj, de 71 de ani

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 octombrie 2014 62 afişări

Fabricile cu istorie îndelungată care au câştigat lupta cu economia de piaţă aproape că se pot număra pe degete. Cele care au trecut cu brio hopuri ca privatizarea sau ultimii şase ani sunt însă veritabile campioane, nu numai pentru piaţa internă cât şi în contextul mai larg, al regiunii sau chiar al întregii lumi. Chiar dacă lupta lor este departe de a se fi încheiat, sunt vârfurile de lance din industrii care au pierdut zeci sau chiar sute de alte unităţi de producţie de 25 de ani încoace. Unele au şchiopătat dar s-au adaptat noilor reguli de piaţă, clienţilor prezenţi, au investit milioane sau chiar zeci de milioane de euro şi acum concurează cu produse făcute pe multe meridiane ale globului.

Cosmetice made in Cluj, de 71 de ani

Fabrica de bere Timişoreana are o istorie de aproape 300 de ani iar povestea ciocolatei Kandia are peste 120 de ani. Farmec a făcut primii paşi cu peste 70 de ani în urmă. Primele cărămizi făcute în fabrica de la Zalău, acum în proprietatea Cemacon, au ieşit pe poarta fabricii în urmă cu 45 de ani. 100 de ani au trecut de când se produce ciment la Fieni, fabrica fiind acum în portofoliul HeidelbergCement România. Sunt doar câteva exemple.

Vezi infograficul la dimensiune mare aici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
cosmetice,
Farmec,
istorie,
fabrici vechi
/actualitate/cosmetice-made-in-cluj-de-71-de-ani-13407560
13407560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.