Vladimir Putin şi Angela Merkel au în continuare "divergenţe serioase" pe tema Ucrainei

Autor: Iuliana Enache Postat la 17 octombrie 2014 39 afişări

"Divergenţe serioase" există în continuare pe tema crizei ucrainene între preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, a declarat în noaptea de joi spre vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la scurt timp după întâlnirea celor doi lideri.

"Există în continuare divergenţe serioase privind geneza conflictului intern ucrainean, precum şi cauzele profunde a ceea ce se întâmplă în acest moment", a declarat purtătorul de cuvânt pentru agenţiile de presă ruseşti.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel joi seara târziu la Milano, în Italia, în cadrul summitului euro-asiatic Asem.

"În cursul acestei întrevederi prelungite (de două ore şi jumătate) şi detaliate, Putin şi Merkel au verificat minuţios punerea în aplicare a acordurilor semnate la Minsk" la 5 septembrie, care au permis instaurarea unui armistiţiu - încălcat în mod repetat - în estul Ucrainei între separatişti şi forţele loiale Kievului, a precizat Peskov.

Tot în cadrul summitului Asem, preşedintele rus se va întâlni, pentru prima oară de la sfârşitul lui august la Minsk, cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko, ce acuză Moscova că susţine separatiştii din estul Ucrainei.

Aceasta va avea loc în prezenţa mai multor lideri europeni, între care Angela Merkel, preşedintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron şi cel italian Matteo Renzi, precum şi a liderilor UE Jose Manuel Barroso şi Herman Van Rompuy.

Merkel a avut deja o întrevedere, joi, cu Poroşenko. Cei doi lideri au deplâns faptul că numeroase puncte, acceptate de cele două părţi în cadrul acordurilor de la Minsk, nu au fost puse în aplicare pentru a permite o încetare a focului completă, potrivit unei surse guvernamentale ucrainene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
GERMANIA,
UCRAINA
/actualitate/vladimir-putin-si-angela-merkel-au-in-continuare-divergente-serioase-pe-tema-ucrainei-13404517
13404517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.