Pro Lex: Reorganizarea ANAF blochează distribuirea şi comercializarea produselor accizabile

Postat la 13 august 2013 45 afişări

Sindicatul Pro Lex susţine că reorganizarea ANAF blochează distribuirea şi comercializarea produselor accizabile din mai multe judeţe, pentru că preluarea atribuţiilor şi a personalului autorităţii vamale de către Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice a fost realizată doar declarativ.

Pro Lex: Reorganizarea ANAF blochează distribuirea şi comercializarea produselor accizabile

 Reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex au arătat marţi, într-un comunicat de presă, că în urma reorganizării, în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila şi Mehedinţi, ANAF a omis să înfiinţeze compartimente de autorizări şi să preia inspectorii de specialitate din cadrul fostelor structuri ale autorităţii vamale, astfel că operatorii economici care îşi au sediul în aceste judeţe şi doresc să distribuie şi să comercializeze băuturi alcoolice, tutun prelucrat, precum şi produse energetice vor constata că nu mai are cine să le elibereze autorizaţie.

"Nici preluarea şi selecţionarea personalului vamal de către Direcţiile Generale Regionale a Finanţelor Publice, nu se face în deplină legalitate. Sindicatul Pro Lex a identificat mai multe nereguli, precum eliminarea criteriilor de selecţie prevăzute de art. 100 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, discriminare în stabilirea condiţiilor specifice de ocupare a postului şi emiterea dispoziţiilor de eliberare din funcţie de către persoane fără competenţă", au precizat reprezentanţii Sindicatului Pro Lex.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pro-lex-reorganizarea-anaf-blocheaza-distribuirea-si-comercializarea-produselor-accizabile-11250247
11250247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.