Principalele ţări afectate de scandalul cărnii de cal

Postat la 26 februarie 2013 19 afişări

Scandalul înlocuirii cărnii de vită cu carne de cal în produse semipreparate congelate s-a extins rapid în Europa în mai puţin de trei săptămâni, relatează AFP, care prezintă lista ţărilor implicate.

MAREA BRITANIE

La 7 februarie 2013, autorităţile sanitare dezvăluie că lasagna de vită marca Findus conţine peste 60 la sută carne de cal. Cu trei săptămâni înainte a fost descoperită carne de cal în hamburgeri în Marea Britanie şi Irlanda. Findus UK anunţă retragerea, din 4 februarie, a produselor congelate respective. Trei persoane sunt arestate pentru fraudă.

SUEDIA

La 8 februarie, Findus retrage lasagna congelată fabricată de subcontractorul său francez Comigel. Mai multe lanţuri mari de supermarketuri suedeze iau aceeaşi decizie. Gigantul suedez Ikea anunţă, la 25 februarie, retragerea chiftelelor sale din carne din aproximativ 15 ţări europene. La 26 februarie, compania extinde măsura la Asia şi Caraibe, ridicând la 24 numărul ţărilor vizate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carne de cal,
tari afectate
/actualitate/principalele-tari-afectate-de-scandalul-carnii-de-cal-10605390
10605390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.