Principala rafinărie de petrol din Irak, luată cu asalt de combatanţi jihadişti

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 18 iunie 2014 38 afişări

Combatanţi jihadişti au lansat miercuri dimineaţa un asalt asupra principalei rafinării de petrol din Irak, situată la nord de Bagdad, au anunţat un oficial şi un angajat al instalaţiei.

Rebeli au reuşit să pătrundă în rafinăria de la Baiji, în provincia Salaheddine, iar forţele de securitate apără rafinăria şi încearcă să-i respingă, a declarat oficialul. Confruntările au izbucnit către ora locală 4.00 (4.00, ora României).

Unele rezervoare au luat foc în incinta rafinăriei, situate la 200 de kilometri nord de Bagdad, potrivit aceleiaşi surse.

Un angajat a declarat că membri ai forţelor de securitate au fost ucişi sau răniţi în confruntări, iar angajaţii prezenţi au fugit.

Oficiali au declarat marţi pentru AFP că rafinăria a fost închisă, iar mai mulţi angajaţi au fost evacuaţi din cauza ofensivei jihadiştilor, care au preluat controlul asupra unor porţiuni importante din nordul, estul şi vestul ţării, de la începutul ofensivei pe care au declanşat-o pe 9 iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAK,
VIOLENŢE,
JIHADIŞTI
/actualitate/principala-rafinarie-de-petrol-din-irak-luata-cu-asalt-de-combatanti-jihadisti-12780995
12780995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.