Primul avion supersonic romanesc construit de ARCA: I.A.R.-111

Postat la 14 martie 2011 40 afişări

Avionul supersonic de transport al rachetei spatiale Haas, pe care Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) il construieste pentru Competitia Google Lunar X Prize, a primit oficial numele I.A.R.-111.

"Este o mare onoare si obligatie pentru ARCA sa contribuie la traditia I.A.R., care, din 1925 si pana in prezent, a fost purtat de aeronave redutabile pe plan mondial precum: I.A.R.-11CV, I.A.R.-80, I.A.R.-93, I.A.R.-99", potrivit comunicatului. Pana in prezent, numele avionului a fost E-111.

"Realizarea unui aparat din seria I.A.R. este o sansa de care orice constructor de aeronave din lume ar fi mandru. I.A.R.-111 va trebui nu numai sa contribuie la continuarea traditiei numelui I.A.R. (Industria Aeronautica Romana, n.r.), ci si sa reprezinte aeronava care sa zboare mai sus si mai repede decat predecesoarele sale, ajutand astfel la progresul Romaniei. Multumim SC I.A.R. SA Brasov pentru aceasta oportunitate", spune Dumitru Popescu, presedinte ARCA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
constructie,
ARCA,
I.A.R.-111
/actualitate/primul-avion-supersonic-romanesc-construit-de-arca-i-a-r-111-8060283
8060283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.