Primele reacţii după ce infecţia cu coronavirus a ajuns în rândul elevilor: Nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare

Postat la 09 iunie 2020 710 afişări

Primele reacţii după ce infecţia cu coronavirus a ajuns în rândul elevilor: Nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare

Colegii cu care a intrat tânărul în contact nu mai vin la şcoală. Sindicaliştii susţin că nicio aşa-zisă măsură de siguranţă adoptată de către MEC nu poate opri ,,importul” virusurilor în şcoli.

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) susţin, după cazul primului elev infectat cu noul coronavirus, că primesc foarte multe mesaje potrivit cărora nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în şcoli.

„Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi. Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale”, arată USLIP Iaşi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
elevi,
iasi,
reguli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.