Primarul general, Nicuşor Dan, i-a retras atribuţiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL) -surse

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 martie 2024 82 afişări

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a retras, miercuri, atribuţiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL), după ce consilierii generali PSD şi PNL au convocat o şedinţă extraordinară pentru aprobarea bugetului pe anul 2024.

Primarul general, Nicuşor Dan, i-a retras atribuţiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL) -surse

Nicuşor Dan, primarul general al municipiului Bucureşti, a decis să îi retragă aribuţiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL), au declarat pentru MEDIAFAX surse din PMB.

Decizia vine după ce consilierii generali ai ambelor formaţiuni politice au decis convocarea unei şedinţe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, vineri 22 martie, ora 10:00.

PSD Bucureşti şi PNL Bucureşti vor depune amendamente comune la proiectul de buget propus de primarul general Nicuşor Dan. Amendamentele vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenţia la termoficare, respectiv 200 de milioane de lei în pentru subvenţia la transportul public, precum şi alocarea sumelor necesare pentru plata parţială a restanţelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilităţi, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea şi sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetraţie Ciurel - Autostrada A1.

„PSD Bucureşti şi PNL Bucureşti îşi dau mâna pentru a salva Capitala de falşii salvatori. Oraşul în care trăim, muncim şi ne creştem cu toţii copiii a suferit suficient în aceşti ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiţii personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, se menţiona în comunicatul de marţi semnat de Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.

Potrivit pmb.ro, lui Bujduveanu, pe durata exercitării mandatului de Primar al Municipiului Bucureşti al domnului Nicuşor Dan, i s-a delegat coordonarea următoarelor direcţii, administraţii şi activităţi: Direcţia Transporturi, cu excepţia Serviciului Autorizări Auto, Direcţia Patrimoniu, cu excepţia gestionării spaţiilor cu activitate medicală, Direcţia Urmărire Investiţii din cadrul Direcţiei Generale Investiţii, Serviciul Învăţământ Turism din cadrul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism în ceea ce priveşte partea de turism, Administraţia Străzilor Bucureşti, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, în ceea ce priveşte patrimoniul municipalităţii, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitan Bucureşti, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie Bucureşti

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti Ilfov şi Societatea de Transport Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan,
bujduveanu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.