Primarul Craiovei anunţă anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 martie 2021 39 afişări

Primarul oraşului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă că vor fi declanşate anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie. Edilul şef vrea să afle de ce un pacient avea o brichetă, iar medicii de gardă nu au încercat să-i ajute pe cei internaţi.

Primarul Craiovei anunţă anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie

Primarul oraşului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că spitalul în care a izbucnit incendiul era recent reabilitat şi că focul a fost provocat de o pacientă care a incendiat o saltea. Primarul a solicitat declanşarea unei anchete pentru a afla cum a ajuns o brichetă la un pacient şi de ce medicii de gardă nu au intervenit pentru a-i salva pe cei internaţi.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalaţiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalităţii, iar la această unitate sanitară, in toate camerele şi pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriaţi din cauza fumului. Vom declanşa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei şi de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienţii sunt evacuaţi pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit ultimelor informaţii de la faţa locului, 41 de pacienţi au fost evacuaţi în timpul incendiului. Flăcările au izbucnit într-o rezervă în care se afla o pacientă şi apoi s-au extins la alte două încăperi. O persoană supraponderală a avut nevoie de asistenţă pentru a fi evacuată. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, iar trei medici de gardă, aflaţi deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat şi au sărit pe geam.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
incendiu,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.