Primăria Capitalei instituie din 2017 o taxă specială pentru promovarea turistică a Bucureştiului

Autor: Radu Tutulan Postat la 29 decembrie 2016 134 afişări

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat, miercuri, instituirea unei taxe speciale, care va fi percepută hotelurilor şi tour-operatorilor care oferă cazare în Capitală, pentru fiecare turist pe care îl vor caza, banii urmând să fie utilizaţi pentru promovarea oraşului.

"Se instituie taxa specială pentru promovarea turistică a Municipiului Bucureşti pentru anul 2017. Taxa se calculează prin aplicarea cotei de 1% la nivelul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Taxa specială se colectează de către unitatea de cazare, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate", se arată în proiectul votat de CGMB.

Acest proiect a fost aprobat în unanimitate, cu 39 de voturi pentru instituirea aacestei taxe speciale. Primarul General al Capitalei a precizat, însă, că nu este vorba despre înfiinţarea unei taxe, ci o modificare a modului în care sunt utilizaţi banii, pentru că această taxă se percepea şi înainte.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TAXĂ,
CAZARE,
SPECIALĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.