Prima zi mondială a "indignaţilor" a reunit zeci de mii de oameni, fiind marcată de violenţe. Şeful Wikileaks a condus protestul de la Londra

Postat la 16 octombrie 2011 12 afişări

Din Europa până în Statele Unite, trecând prin Chile, prima zi mondială a "indignaţilor" a reunit sâmbătă zeci de mii de persoane şi a fost marcată de violenţe la Roma şi zeci de arestări la New York.

Sub sloganurile "Popoarelor din lume, ridicaţi-vă" sau "Ieşi în stradă, creează o nouă lume", "indignaţii" au făcut apel la manifestaţii în 951 de oraşe din 82 de ţări, potrivit site-ului 15october.net, care protestează faţă de precaritatea legată de criză şi puterea finanţelor.

Sâmbătă seara, în faţa celebrei Times Square din New York, poliţia americană a arestat 71 de persoane, în urma unei manifestaţii împotriva Wall Street la care au participat mii de persoane, potrivit unui bilanţ al poliţiei. Manifestanţii au fost imediat îmbarcaţi în furgonete ale poliţiei. Anterior, poliţia călare a respins manifestanţii care încercau să intre în piaţă. O persoană a fost rănită în momentul în care a căzut pe jos, după ce mulţimea a început să alerge.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proteste,
economie,
arestari,
violente
/actualitate/prima-zi-mondiala-a-indignatilor-a-reunit-zeci-de-mii-de-oameni-fiind-marcata-de-violente-seful-wikileaks-a-condus-protestul-de-la-londra-8872129
8872129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.