Prima victimă a scandalului Panama Papers: premierul Islandei a demisionat

Postat la 05 aprilie 2016 135 afişări

Premierul Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson, şi-a prezentat marţi demisia, pe fondul dezvăluirilor din Scandalul Panama, privind conturi secrete.

Prima victimă a scandalului Panama Papers: premierul Islandei a demisionat

Mii de islandezi au protestat luni, în Reykjavik, solicitând demisia premierului Sigmundur David Gunnlaugsson, după ce ancheta "Dosarele Panama" a dezvăluit că acesta ar fi ascuns investiţiile în paradisuri fiscale.

Premierul britanic, David Cameron, se află de asemenea în centrul unui scandal politic, cerându-i-se să dea socoteală în ceea ce priveşte averea familiei sale, în contextul în care numele tatălui său, decedat în 2010, este menţionat în scandalul fraudei fiscale "Dosarele Panama", relatează La Libre Belgique.

Potrivit The Guardian şi BBC, care au reprezentanţi în Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ), Ian Cameron, tatăl lui David Cameron, gestiona un fond de investiţii în Bahamas, Blairmore Holding, iar profitul generat de acesta nu a fost impozitat de autorităţile britanice timp de treizeci de ani, datorită unor manevre complicate operate de cabinetul panamez de avocatură Mossack Fonseca.

Întrebat dacă averea actuală a familiei sale este în continuare plasată în acele fonduri offshore, David Cameron a răspuns printr-un purtător de cuvânt că este vorba despre o "chestiune privată".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prima-victima-a-scandalului-panama-papers-premierul-islandei-a-demisionat-15206833
15206833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.