Prima veste bună din ultima săptămână: o companie vrea să angajeze 10 oameni, electricieni, tehnicieni şi ingineri, cu salarii de la 3.000 de lei până la 2.500 de euro

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 19 martie 2020 456 afişări

Prima veste bună din ultima săptămână: o companie vrea să angajeze 10 oameni, electricieni, tehnicieni şi ingineri, cu salarii de la 3.000 de lei până la 2.500 de euro

De o săptămână aud şi văd numai evenimente dramatice:

- mii de oameni infectaţi de coronavirus;

- sute de morţi în Italia şi peste tot în lume;

- în România vom ajunge la vârful pandemiei în preajma Paştelui la cel puţin 10.000 de oameni infectaţi;

- spitalele nu vor face faţă;

- bursele s-au prăbuşit peste tot în lume;

- urmează un val de şomeri;

- Dacia şi Ford, cei mai mari exportatori ai României, şi-au trimis oamenii acasă, aproape 20.000 împreună (fiind companii mari, au posibilitatea să-i susţină financiar);

- hotelurile se închid din lipsă de turişti şi clienţi;

- toată industria HoReCa, cu peste 300.000 de oameni s-a închis prin ordin al ministrului de interne;

- chiriaşii din malluri, adică magazinele, sunt în război cu proprietarii de malluri, solicitând închiderea lor pentru a nu mai fi obligaţi să plătească chirii, având în vedere că nimeni nu mai intră în centrele comerciale;

- băncile îşi fac curaj să amâne şi să reeşaloneze ratele clienţilor;

- Dan Şucu, patronul Mobexpert, şi-a închis magazinele, o decizie pe care nu a luat-o niciodată în cei 27 de ani de activitate şi nici nu s-a gândit vreodată că ar putea ajunge aici.

Poate există solidaritate socială, dar sigur nu există solidaritate în business, acolo unde fiecare încearcă să supravieţuiască.

Marile state împreună cu băncile centrale anunţă planuri imense de injecţii de lichiditate, dar care nu reuşesc să oprească prăbuşirea pieţelor financiare.

Multe proiect de investiţii se opresc şi nimeni nu ştie când vor fi reluate.

Şirul ştirilor negative ar putea continua. În tot acest peisaj, Andreea Strugaru, coproprietar şi director de marketing al Kadra, o firmă românească care realizează şi instalează uşi automate în malluri, pe aeroporturi, spitale, instituţii publice, a spus marţi la ZF Live că cea mai mare problemă pentru ei erau oamenii, pentru că nu-i găseau.

Chiar şi acum, voi angajaţi?

Da, avem 10 poziţii deschise începând de la tehnicieni, electronişti, până la ingineri.

Şi cât este salariul?

Un electronist poate câştiga 3.000 de lei pe lună, iar un inginer, în funcţie de proiectele pe care le are, în funcţie de cât lucrează, ar putea ajunge şi la 2.500 de euro pe lună.

Voi vă daţi seama că acum, când se vor face disponibilizări, veţi fi asaltaţi de oferte?

Eu aşa sper, chiar mă duc să deschid ofertele de recrutare, ca să primesc CV-uri!

Totul este roşu în jurul nostru, dar poate că mai sunt firme care poziţii deschise în această perioadă!

Este bine să avem şi veşti bune, care să arate că sunt businessuri care merg înainte, care au de lucru şi nu se închid.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.